Wednesday 14 May 2014

Tärkeä Isä

Äitienpäivän aattona allekirjoittaneen piti järjestää isien ja lasten kakkuhetki, joka kuitenkin peruuntui vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Harmin paikka, sillä isän kanssa vietetty aika on lapselle hyvin tärkeää!

Pojalle isä on helppo samaistumisen kohde ja isän osoittama kiinnostus auttaa poikaa muodostamaan myönteisen minäkuvan. Tytölle isän hyväksyntä ja huomio on tärkeää jotta hän kokee myöhemminkin olevansa hyvä ja hyväksyttävä eikä ajaudu huonoihin ihmissuhteisiin, koska ei arvosta itseään.

Koemme MLL Aitolahden hallituksessa tärkeäksi edistää isän ja lapsen suhdetta ja tarjota heille yhteistä tekemistä. Olimme yhdistyksenä mukana valtakunnallisessa Isä-hankkeessa järjestäen kakkuhetkien lisäksi mm. isä-lapsi leirin. Yhdistyksemme hallituksessa on ollut (mies)isäjäsen jo usean vuoden ajan ja pelikerhoamme vetää viikoittain kaksi yhdistyksemme isäjäsentä.  On tärkeää, että aikuinen, erityisesti isä, viettää lapsen kanssa aikaa. Toiminnan ei välttämättä tarvitse aina olla "laatuaikaa". Arjen pienet asiat ja hetket merkitsevät lapselle paljon. Leipominen yksi hyvä esimerkki lapsen kanssa helposti tehtäväksi arkipuuhaksi. Kun sormet upottaa sämpylätaikinaan, kyllä siinä isältäkin työhuolet kaikkoavat ja yhdessä tekemisen ilo on taattu. Ja kaiken kruunaa ne uunista leijailevat tuoksut!

MLL:n Isätoiminnassa tärkeimmäksi asiaksi koetaan kiireetön ja leppoisa yhdessäolo oman lapsen kanssa. Toiminta tuo virkistystä isien ja lasten elämään ja on lisännyt isien ja lasten yhdessä viettämää aikaa sekä tarjonnut heille mielekästä yhteistä tekemistä ja keskustelunaiheita.  Jos haluat lukea lisää MLL:n isätoiminnasta, tästä pääset lukemaan isähankkeen lehteä: http://varsinaissuomenpiiri-mll-fi-bin.directo.fi/@Bin/3d.

Hämeen lasten säätiö palkitsi viime marraskuussa yhdistyksemme stipendillä toiminnastamme saada isät aktiivisiksi toimijoiksi yhdistyksessämme! Jatkamme varmasti työtä asian parissa, jos juuri SINULLA on hyvä idea tai innokkuutta lähteä isänä mukaan toimintaamme, olet lämpimästi tervetullut! Olisin itse lapsena nauttinut hurjasti, jos olisin vaikkapa kerran viikossa päässyt puuhailemaan isän kanssa isä-lapsi puutyökerhoon. Onneksi sain viettää viime viikonlopun isäni kanssa mökkimetsässä kuusentaimia istuttaen! Edelleen näin aikuisenakin isän kanssa vietetty aika tuntuu todelliselta etuoikeudelta!


- Johanna 

Varapuheenjohtaja, innokas leipuri ja "isän tyttö"

No comments:

Post a Comment