Saturday 14 June 2014

Liittokokouskuulumiset 14.6. - pohjatyötä ja päätöksiä

MLL:n liittokokous käynnistyi tänään aurinkoisessa Turussa. Kokouspaikkana toimivassa Radisson Blu Marinassa meidät otettiin vastaan taivaallisella lounaalla ja arvokkaalla avajaisjuhlalla. Kaikkiaan noin 250 kokouksen osallistujaa sai kuulla liiton suojelijan, tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdyksen sekä lasten tanssiesityksiä höystettynä laivaston soittokunnan torvimusiikilla. 

Kaksipäiväinen kokousurakka alkoi tänään kokouksen toimitsijoiden valinnoilla sekä eri valiokuntien esityksiä kuulemalla. Päivän tärkein anti lienee liiton kahden uuden puheenjohtajaehdokkaan esittely ja heihin tutustuminen. MLL:lle on tarjolla kaksi hyvin tasaväkistä puheenjohtajaa. Kokous kuuli ehdokkaiden taustat sekä pääsi kysymään jokusen tärkeän kysymyksen. Päätös liiton uudesta puheenjohtajasta tehdään huomenna. Uusi puheenjohtaja valitaan, sillä nykyinen, lähes kuusi vuotta puheenjohtajana ansiokkaasti toiminut Olli Simell jättää paikkansa. 

Ensimmäinen kokouspäivä huipentui muiden henkilövalintojen valmisteluun. Kokouksen jälkeen työpajoissa tutustuttiin jäsentoiminnan, yhdistys-netin ja Koko Suomi leikkii -hankkeen kiemuroihin. Jäsenpajan selkeä problematiikka liittyi paikallisyhdistysten jäsenrekrytoinnin haasteisiin ja siihen, miten saada potentiaaliset jäsenet ylittämään jäseneksi liittymisen kynnys. Pohdimme myös miten saisimme lisää miehiä aktiivisten toimijoiden piiriin.
- Aiemmin, siis kaukana historiassa, jäsenistöstä enemmistö oli miehiä. Ehkä tämä uusi isien sukupolvi on myös valmis olemaan mukana, kun löydämme riittävästi kiinnostavia toiminnan muotoja. Kahvinjuonti ei ukkoja kiinnosta vaan selkeä tekeminen, kiteytettiin pajassa.

Muista pajoista saatte kuulumisia myöhemmin. Nyt meidän yhdistysläisten on aika vaihtaa vapaalle ja siirtyä tärkeään verkostoitumisen ja hauskanpidon vaiheeseen - liittokokouksen juhlailtaan. Meistä jokainen aktiivi on sen ansainnut. Työ jatkuu jälleen aamulla kun kuulemme ensin professori, kunniapuheenjohtaja Tuula Tammisen juhlaesitelmän ja pääsemme sitten tekemään kauaskantoisia päätöksiä muun muassa puheenjohtajasta, kolmivuotissuunnitelmasta ja pidemmistä strategialinjauksista.



Huomiseen!

Jenni, PJ

No comments:

Post a Comment