Tuesday, 7 October 2014

Syksy on uuteen valmistautumisen aikaa

Yhdistystoiminnassa syksyn kallistuminen virkeän oransseista lehdistä kohti pakkasen puremia poskia tarkoittaa valmistautumista uuteen kauteen. Syyskauden riennot ovat toki vahvasti menossa mutta siellä kaiken tohinan keskellä mietitään jo kuumeisesti vuoden vaihteen jälkeistä elämää. Näin tapahtuu niin paikallisyhdistysten kuin piirinkin tasolla.

Marraskuussa yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous kokoaa yhteen kaikki yhdistyksen jäsenet sekä sen hetkisen hallituksen ja uutta hallitusta muodostetaan runsaudenpulan keskellä. Hallituspaikoille on tarjolla yllin kyllin vapaaehtoisia ja joudumme äänestämään mukaan pääsevistä. Loput värvätään varajäseniksi sekä vastuutehtäviin eri tapahtumiin. Tämä on päiväuni, jota näkee jokaisen yhdistyksen puheenjohtaja.

Tavallisesti asia on kuitenkin niin, että puheenjohtaja messuaa etunenässä stressikäyrää kohottaen kun hallituksessa tehdään kuumeisesti töitä uusien hallituksen jäsenien löytämiseksi. Vuosi vuodelta toistuu sama kaava. Saamme kuulla ihmisten olevan kiinnostuneita yhdistyksen toiminnasta ja haluavan ilman muuta etujoukkoihin tekemään hyvää alueen lapsiperheille. Totuus on kuitenkin, että melko harvalla tuntuu olevan aikaa vapaaehtoistoiminnalle.

Vai emmekö vaan löydä teitä? Etsimmekö väärästä paikasta? Eivätkö tarve ja tarjonta kohtaa?

Aitolahden paikallisyhdistyksen hallituksessa olisi vapaita paikkoja aktiivisille lasten ja lapsiperheiden asioista välittäville henkilöille. Äideille ja isille. Mummoille ja kummeille ja lapsettomille lapsenmielisille. Tarjolla olisi verkostoitumista, uuden oppimista, mukavaa tekemistä, sopivasti vastuuta, kivoja kavereita ja syvempiä ystävyyssuhteitakin. Oletko Sinä valmis avaamaan sydämesi ja tulemaan mukaan?

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää yhdistystoiminnasta. Vakuutan, että yhdistyksemme voi tarjota sinulle parhaimmillaan koukuttavan harrastuksen, jonka puitteissa voit tehdä hyvää!

Jenni Ruotsalo
Puheenjohtaja

No comments:

Post a Comment