Sunday, 23 November 2014

Luomisen iloa ja tekemisen taikaa

Käsityökerhossa sen taas tajusin, miten merkityksellinen asia käsitöiden tekeminen ihmiselle, niin lapselle kuin aikuisellekin on. Käsityöt ovat aivojumppaa parhaimmillaan. Ja mikä parasta, luovuuttansa saa käyttää ja tuloksena on usein tuote, jollaista ei muilla ole. Tunne, että tein tämän itse palkitsee aina!

Väitän, että meille kaikille tekisi hyvää välillä haastaa itsensä kässäilemään lastensa kanssa. Vaikka ei pitäisi itseään käsityöihmisenä vaan enemmänkin peukalo keskellä kämmentä -tyyppinä, niin käsityöt voivat silti tarjota onnistumisia. Varsinkin, jos hommaan ryhtyy lasten kanssa, ja unohtaa turhat paineet ja laatuvaatimukset. Käsitöitä tehdessä kädet saavat tuntea materiaalien tunnun, silmien kautta välittyy värien ja muotojen maailma, myös aivot virittyvät ihan uuteen oppimisen tasoon.

Näin joulun lähestyessä moni kaivaa esiin itselleen mieluisia käsitöitä. Pukinkonttiin hankitaan käsityöläisten tuotteita, tai tehdään itse. Käsityöt kannattaa valita oman taitotason mukaan, jotta niistä ei tule pakkopullaa. Lasten kanssa voi heittäytyä tekemään jotain vähän hassuakin eikä sen aina tarvitse olla niin käytännöllistä. Esimerkiksi itse tehty lelu aktivoi mielikuvitusta, ja siihen usein kiinnytään, puhumattakaan miten hienoa on antaa itsetehty lahja esimerkiksi isovanhemmille. Kokeile - uskon että yllätyt lapsesi ja itsesi luovuudesta, ja saatte upean uuden harrastuksen.

MLL Aitolahden paikallisyhdistys tarjoaa ensi vuonnakin käsityökerhon 1.-2.luokkalaisille, jossa he voivat yhdessä oman aikuisen kanssa oppia käsitöiden tekniikoita ja materiaaleja. Kerhossa saa hyviä ideoita ja ohjeita, joita voi sitten kotonakin soveltaa. Ohjaajana jatkaa syksyltä tuttu Kirsi Nevala, joka ottaa ilmoittautumisia vastaan osoitteeseen nevalakirsi@gmail.com.

Tule mukaan!

- Nina Hanhisuo

Nina on MLL:n Aitolahden paikallisyhdistyksen hallituksen energiapakkaus ja käsityökerhon kummi
No comments:

Post a Comment